Slavetræning og underkastelse

BDSM Porten - Så du vil være slave? læs mere her!

Analyse af slavers udøvelse og status. Villighed og pligter til forandring

Træning af sex slaver - Fri Debat i vores forum, samt nye ideer til slavetræning

Hvad er slavetræning

BDSM er en amerikansk betegnelse, der kendetegner bestemte seksuelle lyster. Undergrupperne beskrives i forkortelsen BDSM:

  • Bondage (B)
  • Disciplin (B&D)
  • Dominans og Submission (underkastelse) (DS, D&S, D/S)
  • Sadisme og Masochisme (eller Sadomasochisme) (S&M, S/M)

 

 

Slavetræning

Dom-Domina / slave-slavinde eller M´s-forhold er en kategori inden for slavetræning

Hvor begge deltagere er indforstået med, at den dominerende har den fulde autoritet over slaven. Nogle af de, der udøver SM har den holdning, at ejerskabet af slaver/slavinder er, et følelsesmæssigt stadie, der ikke er muligt at flygte fra, f.eks. (TPE) Total Power Exchange, som på dansk kan overføres til "udveksling af magt"

Det bør noteres, at master/slave, eller slavinde forholdet er indgået efter begge parters forståelse og ønske, uden at der kan sammenlignes med slaveri, i betydningen fra historien, hvilket som bekendt er forbudt i flertallet af lande.

Slaver og slavinder

Ord som slave og slavinde er udtryk, der bruges i BDSM til betegnelse af en specifik form for underkastelse/submission.

Slavetræning

Slavetræning henfører til en BDSM aktivitet der involverer en udveksling af magt mellem to frivillige personer der påtager sig rollerne, som hersker/herskerinde og en slave/slavinde. Typisk indebærer dette, ændring af slavens opførsel således, som det behager Master eller Mistress – f.eks. kan det være, instruktion af slaven til at følge et regelsæt, den dominerende har udvalgt. Slavetræning er en indlæringsprocess både for slaven (den submissive) og for herskeren/herskerinden (den dominante). Træningen bliver normalt talt grundigt igennem og defineret tydeligt inden legen begynder.

Herren/Fruen vil lære slaven, hvordan han/hun bør tale, tænke og reagere på en behagende måde for dem. Slaven, derimod, får behag ved at kunne gøre Herren eller Fruen glad. En belønning kan være, at slaven får noget at sove i, får mad eller andet. Nogle gange, i mere ekstreme forhold, kan det også involvere visse former for aversionstræning. Dette kan inkludere brugen af spanking, brug af klemmer, ridepisk eller andet for at få slaven til at makke ret og for at tillade at slaven kan benytte straffen som begrundelse/undskyldning for at makke ret rent psykologisk.

Dette kan være en udfordring for den dominerende, hvis slaven der trænes er masochistisk anlagt, så risikeres det at de ligefrem nyder straffen, derfor bør straf i nogle tilfælde, tilbageholdes i stedet for at gives.

Et samtykkende seksuelt rollespil slavinde-slave kan eventuelt, være en masochist, men dette er ikke nødvendigvis tilfældet.

Denne beskrivelse henfører til et dedikeret dominans- og underkastelses forhold (D/s – dominans/underkastelse, submission), hvor personen overdrager sine personlige ejendele og den menneskelige frihed til en anden, og dermed blevet sin ejers ejendom, eller sagt mere direkte "kvæg".

Nogle udøvere mener, at forskellen mellem den "submissive" og "slaven" er graden af underkastelsen. Dog er der også mange, der deltager i master/slave-forhold, som ser det som en definitionssag, og ikke et spørgsmål om grader. Specielt er der slaver, som ikke har en overgivende/submissiv personlighed i deres natur, men simpelthen træffer valget, at give sin ret og vilje til, at valg og beslutninger træffes af en anden.

Der kører en fortsættende debat om, den nøjagtige definition af ordet "slave", når ordet bruges i forbindelse med BDSM. Flere mener, at du er slave, når du selv betegner dig som værende én, men andre har holdningen, at du skal være i et bestemt stadie af TPE, før du med rette må betegne dig som slave.

Der er mange holdninger om, hvormeget en person har behov for, aktivt leve i et M/s-forhold før de kan betegnes som slave eller ej. Flere i miljøet mener ikke, at ejerskab er et must, men betragter i stedet slaveri som en identitet og ikke en omstændighed.

Symboler og ritualer:

Adskellige former for symbolik benyttes til at bekræfte master/slave forholdet. For eksempel kan det være, at bære ejerens halskæde, lade sig registrerer i et slaveregister, skifte navn efter ejerens valg (nogle gange ved en officiel navneændring) eller evt. gennemgå en form for ceremoni. Nogle skriver sig en slavekontrakt, der definerer regler og natur i forholdet, selv de mest intime detalje. Sådanne kontrakter har ikke nogen lovmæssig vægt, og det er ikke hensigten, at den senere bruges i en officiel retsal. Det er blot en aftale og forståelsessag mellem to mennesker.

I nogle traditionelle ritualer, efter underskrivelsen af en slavekontrakt, kan man vælge at fejre dette seriøse engagement med en halsbånds ceremony, der kan være enkel eller et stort arrangement, alt efter ønske – ofte deltager venner og bekendte indenfor miljøet. Halsbåndet kan være et "rigtigt" halssmykke, men kan også være et armbånd eller anden form for smykke der symboliserer slavestatussen. Disse halsbånd tages som regel aldrig af, medmindre forholdet opløses, dog vælger nogle slaver at udveksler det formelle halsbånd med noget mere neutralt/mindre iøjnefaldende når de skal på arbejde, eller deltager i andre sociale arrangementer.

TPE - Total Power exchange

TPE kommer fra konceptet "power exchange" (magt udveksling) i et master/slave forhold. Udtrykket henfører til et forhold hvor master/ejerinde har komplet indflydelse og authoritet over den submissives liv, derfor træffer Han/Hun størstedelen, eller alle beslutninger i forholdet i både hverdag og leg. TPE kaldes til tider også "24/7" som betegnelse for, at D/s er gældende i enhver leg, hvor og når som helst, til alle tider og i alle livets situationer – den dominante part har den totale magt i alle henseender.

Nogle føler sågar at formaliserede begrænsninger af TPE/ totalitære D/s forhold såsom brug af stopord, forhandlinger om personlige grænser, kontrakter der sætter grænser for hvad den dominante kan tillade sig at udsætte den submissive for m.v. er non-grata i et "rigtigt" TPE forhold. Dermed opstod begrebet APE – absolute power exhange til at dække for et teoretisk forhold uden grænser overhovedet.